Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outlaws MC firade 10 år

Mellan 100 och 150 medlemmar från Outlaws MC firade sitt 10-årsjubileum i Skultuna. Och det var ett 30-tal poliser som bevakade tillställningen.

Annons

Många Skultunabor oroades över polisnärvaron, och undrade vad som hänt. Festen var i den gamla bryggerilokalen.

- Allmänheten behöver inte vara orolig, i de här gängen vill man umgås för sig själva. Enligt de rapporter jag har fått så gick det lugnt till på festerna. De började ju redan på fredagskvällen, säger Lars Svensson, chef för polisens kriminalunderrättelsetjänst.

Medlemmar från hela Sverige och medlemmar från Polen, Schweiz, Norge, Danmark, Tyskland, Belgien och Italien var här.

- Vi kontrollerade 105 eller 106 personer. Några få rapporterades för brott mot knivlagen.

Outlaws MC har som mål att bli störst i Sverige, större än Bandidos och Hells Angels. Och enligt polisen är Outlaws på frammarsch – det visar också den stora manifestation, att så många slöt upp.

I Sverige har Outlaws nio chapters, alltså avdelningar.

- Däremot är medlemmarna svårare att identifiera. De andra klubbarna visar ju exempelvis vilket chapter de hör hemma i. Vi vet att Sverigepresidenten, som bor i Sandviken, var där, säger Lars Svensson.

Hur stor är Västeråsavdelningen?- Vi har identifierat en person som fullvärdig medlem, sen finns det naturligtvis anhängare.

Blev de inte irriterade över polisens närvaro?- Snarare tror jag att de kände sig trygga. De ligger ju i konflikt med Hells Angels, och i Tillberga finns ju mellan 4 och 5 medlemmar som tillhör HA Karlstad, säger Lars Svensson.

Liksom Bandidos och HA är Outlaws en så kallad 1-procentklubb. Begreppet innebär att man anser sig stå utanför samhället och dess lagar och regler. Istället lever de efter sina egna lagar, så kallade bylaws.

Outlaws var tidigare Solidos MC, som tidigare var probationary chapter till Bandios MC, det vill säga ett mellansteg från ett fullvärdigt medlemskap. 

- Den enda som tycks ha varit trogen Outlaws från början är Sverigepresidenten, säger Lars Svensson.

Mer läsning

Annons