Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid drabbar elever – rektorn tiger

Västerås Fria gymnasiums elever får leva i ovisshet och det har de fått göra sedan i mars. Varken elever eller deras föräldrar vet om gymnasiet kommer att finnas kvar.

Annons

I går kom dock en nyhet fram som kanske kan förhindra att gymnasiet läggs ner.

Enligt Katarina Eklöf, som är vd för friskolan, pågår avtalsskrivning med en ny ägare. Innan det är klart vill hon inte säga vem det är. Ingen information har heller gått ut till varken elever, föräldrar eller anställda som är varslade om uppsägning.

– Ny ägare! Det har hon ju sagt i två månader nu, men det händer ingenting. Jag har pratat men henne flera gånger, det är det här som är problematiskt. Hon säger att hon gör det här för elevernas bästa men det bästa vore om hon sålde och släppte det här, säger Ulf Engström i föräldragruppen.

VLT lyckades nå Katarina Eklöf på telefon, men hon ville inte svara på några frågor på telefon utan bad om att få dem mejlade till sig vilket hon också fick. Svaret som kom några timmar senare var: ”Jag återkommer med svar under nästa vecka, då vet jag mer”.

– Vid ett föräldramöte i mars sa hon att vi skulle få besked i april, det garanterade hon. Man får inga besked. Jag tror inte det kommer att finnas några elever kvar. Det kommer att vara 100 elever som inte kommer att kunna ta studenten på programmen brand- och biståndsinriktning på grund av att hon fan inte vet vad hon håller på med, säger Ulf Engström.

På pedagogiska nämndernas stab har man heller inte fått någon information om vad som ska hända med skolan.

Mer läsning

Annons