Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-avgifter i Punkt höjs inte än

Parkeringsavgifterna i Punkt kommer inte att höjas förrän garaget är renoverat, vilket kan dröja fram till våren, enligt Peder Ståhlberg, vd för Q-park som tog över driften vid årsskiftet.

Annons

Flera läsare har hört av sig till VLT, både angående de aviserade prishöjningarna och minskningen av boendeparkeringen – de omkring hundra platserna som fanns tidigare minskas till en knappt tredjedel.

– I dagsläget finns 30 platser för boende och så vitt jag känner till är samtliga redan bokade. Det var först till kvarn som gällde, säger Peder Ståhlberg.

Månadskostnaderna för pendlarparkering kommer att bli 700 kronor, en fördubbling. Kostnaden för natt – och helgparkering 290 kronor, för boendeparkering 350 kronor och för parkering dygnet runt 1100 kronor.

Har du någon förståelse för kritiken när det gäller prishöjningarna?

– Det var extremt billigt att parkera i Punkt tidigare, men det var ju subventionerat av kommunen som drev det då. När vi har renoverat klart kommer det bli femtio gånger bättre och snyggare i parkeringshuset. Vi har redan börjat så smått med belysningen, men kan inte börja måla förrän det är minst fem grader plus ute. Vi vill göra det bra för de som parkerar där, säger Peder Ståhlberg.

Mer läsning

Annons