Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påstridiga kvinnor rånade äldre dam

Ännu en äldre kvinna har blivit bestulen i sitt hem. Två kvinnor trängde sig in i en 87-årings bostad på Stentorpsgatan och gick därifrån med tre ringar.

Annons

- Det är tredje gången på kort tid nu. Två kvinnor i 40-50 årsåldern tränger sig in hos någon äldre. Det är samma signalement i alla fallen men vi vet inte säkert att de är samma brottslingar, säger Sven-Åke Hammar på polisen i Västmanland.

En av kvinnorna är väldigt påstridig och uppehåller damen medan den andra går in i lägenheten och kommer över ringarna. De två kvinnorna hade med sig en väska med gardiner och höll bland annat på att visa dem innan 87-åringen föste ut dem.

Det var efter att kvinnorna hade gått ifrån 87-åringens bostad på Stentorpsgatan i östra Västerås vid 14.30-tiden på torsdagen som hon märkte att ringarna var borta.

Kvinnorna var båda mellan 160-165 centimeter långa och bar båda svarta jackor. Polisen är väldigt intresserade av andra som kan ha råkat ut för besök av dem.

- Sådana här brott händer med jämna mellanrum. Att de har hållit upp gardiner har varit ett sätt att ostört kunna söka igenom offrens bostäder. Det är extra allvarligt att gå på sådana gamla människor, säger Sven-Åke Hammar.

- Vi är speciellt intresserade ifall någon har sett om de färdas i någon bil. Det är långt ifrån de olika brottsplatserna och vi tror inte att de har trampat runt i snön.

Mer läsning

Annons