Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzeria prickas för mathantering

Rondellens gatukök och pizzeria prickas återigen av Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

Annons

Det var den 9 februari i år som en oanmäld inspektion utfördes på pizzerian. Vid tidigare kontroller har brister i hanteringen av kyl- och frysvaror konstaterats. Nu gjordes en ny inspektion som ett led i den årliga kontrollplanen och tidigare avvikelser följdes upp.

Resultatet av inspektionen blev att pizzerian prickades på sex av tio punkter. Bland annat saknas en lämplig termo-meter för kontroller av livsmedel, ett problem som funnits vid tidigare inspektioner.

Ytterligare ett problem som funnits vid tidigare kontroller var att utrymmet bakom köket var rörigt med diverse saker som inte används i verksamheten. Köttbullar förvarades i frysen i öppna förpackningar, något som ökar risken att maten blir dålig.

– Nu är vi nya här så vi fixar till allt, säger Behros Madani som tagit över pizzerian nyligen.

Bland annat berättar han att de kastat en hel del saker som förvarats i rummet bakom köket. De ska också ordna plastlådor med lock att förvara den frysta maten i och en termometer för temperaturkontroll.

För Behros Madani är det ett måste att åtgärda anmärkningarna från inspektionen.

– Framöver vill vi utöka vår försäljning och få nya kunder och ge snabb och bra service med bra kvalité, säger han.

Pizzerian kommer att få extra kontroller till följd av anmärkningarna.

Mer läsning

Annons