Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på brygghus tar form

Om planerna på brygghus vid Tegeludden går igenom, kan byggnationen av 14 hus börja redan i höst.

Annons
Framtidsplaner. Båthusplanerna på Tegeludden har fått byta form till hus som ligger på pålar. 200 kvadratmeter stora med ett stort soldäck på taket, garage och båthus. GRAFIK: ARCHUS

Husen är tänkta att byggas vid Tegeludden. En detaljplan ska läggas fram och blir den godkänd och ingen överklagar kan de börja byggas redan någon gång under hösten.

– Men om grannarna överklagar kan det dra ut på tiden, säger Stefan Quist, del-ägare i bolaget Brygghuset AB, som planerat för husen.

Sjövillorna kommer att byggas i två storlekar. Den större kommer att vara på 200 kvadratmeter med friköpta tomter. Hur många kvadratmeter den mindre typen av hus är på hade Stefan Quist ingen uppgift på i går.

Historien om husen på vattnet har pågått länge. I 15 år närmare bestämt.

Stefan Quist har varit med från början och planerat för husen, som först skulle byggas som husbåtar, men har med tiden fått ändra både form och sätt de ska byggas på.

Husen kommer att anläggas på pålar i vattnet och ha fjärrvärme och kommunalt vatten och avlopp och stadsnät. Husen får dessutom ett stort soldäck på taket, garage och båthus.

Men det är inte gratis. Priset beräknas ligga på 7,5–8 miljoner kronor.

– Det sista året har planerna på husen tagit fart igen. Många intressenter som anmälde sig från början har hört av sig igen och sagt: ”glöm inte bort oss”, berättar Stefan Quist.

60 stycken har anmält sitt intresse för närvarande och av dem är många från Stockholm.

Tegeluddsområdet kommer också att få nya belysningar, sittbänkar och en badbrygga ska anläggas på platsen så att tillgänglig-heten och trivseln ökar även för besökare på området.

Mer läsning

Annons