Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar dömda för stöld av Coopkassa

Två ynglingar har dömts till ungdomstjänst respektive ungdomsvård efter att ha stulit innehållet i en kassa på Coop Forum Stenby i oktober 2013.

Annons
Coop Forum på Stenby i Västerås.

Kassörskan på Coop Forum hade precis hunnit stoppa innehållet i kassan i en kassaväska för vidare transport till säker plats. Då blev hon distraherad av den ena av de två ynglingarna som frågade om något. Hon hörde sedan honom ropa ”Spring!” och såg då hur den andre ynglingen befann sig vid kassan.

Båda sprang ut från Coop Forum med kassan innehållande knappt 20 000 kronor.

Men händelsen fastnade på butikens övervakningskameror. Dessutom kände en av kassörskans kolleger igen en av ynglingarna eftersom de bodde på samma område.

När polisen granskade övervakningsfilmen kände flera poliser igen ynglingarna. Även med hjälp av skolkataloger samt en av ynglingarnas lärare som hört denne berätta om brottet vittnade.

Båda förnekade att de befann sig vid Coop Forum och sade att de befann sig i en helt annan del av Västerås vid tiden för brottet. Tingsrätten finner dock bevisningen mot dem övertygande. De två ynglingarna, 15 och 16 år gamla och tidigare ostraffade, dömdes av tingsrätten till 40 timmars ungdomstjänst respektive ungdomsvård.

Den något äldre av de båda döms också för flera andra mindre brott.

Mer läsning

Annons