Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Oklar brandorsak

Det är ännu inte känt vad som orsakade nattens villabrand på Bessemergatan.

Annons

Efter branden natten till lördag har polisen hört flera vittnen om deras iakttagelser. Tidigt i utredningen framkom uppgifter som kunde tyda på flera brandhärdar och därmed möjlighet att branden blivit anlagd.

Nyare uppgifter under lördagen talar mot den teorin:

- Vi har hört vittnen som säger att det brann i bilen och brann på andra änden av huset. Men vi har också hört vittnen som säger att det började i bilen och sedan spred sig till huset. I huset har en snabb övertändning skett - så det kan ha sett ut som om det börjat brinna på flera ställen, säger Tommy Kämpe vid polisens krimjour.

Under lördagen kan polisen varken utesluta teorin om anlagd brand, eller teorin om att branden börjat på något ännu okänt sätt, men utan uppsåt. Det kommer att ta tid att utreda brandorsaken; än så länge är brandresterna varma så de inte kan hanteras:

- Allting har ju dessutom brunnit. Det gör att det blir svårt att veta hur branden uppstått, tror Tommy Kämpe, baserat på hur utredningar av andra häftiga bränder gått där elden utplånat spår av hur branden uppkommit.

Polisen har ännu inte hört den drabbade familjen som räddades ur huset. Fokus för deras del har varit omhändertagande samt att snabbt få hjälp med nytt boende.

Mer läsning

Annons