Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar kvinnor: Spring inte ensamma

Ytterligare en kvinna har blivit attackerad i Rönnbyspåret. Polisen uppmanar nu kvinnor att inte springa ensamma i skogen.

Annons
Här skedde överfallet. Gärningsmannen stod och väntade där motionsspåret korsar cykel-/gångbanan, mitt i skogen.

- Ha i så fall telefonen beredd och var väldigt uppmärksam. Annars är mitt råd att springa med en kompis, säger kriminalinspektör Britt-Marie Östman.

Det var i torsdags vid 11-tiden som en 38-årig kvinna mötte en man i spåret mellan Rönnby och Önsta Gryta. Han ställde sig i vägen så att kvinnan inte skulle kunna passera.

- Hon blev livrädd, vände om och lyckades springa ifrån honom.

Polisen tror att det är samme man som försökte våldta en 21-årig kvinna den 28 mars.

- Vi tror det av fyra skäl: Valet av plats, det är i närheten av det första, signalementet stämmer till stor del, mannens ursprung och klädsel. Båda gångerna ska han ha varit klädd i en mörk jacka av kortare modell. Vad nästa steg blir kan man ju bara spekulera i, men det här är inte bra.

När den 38-åriga kvinnan kom ut ur skogen fick hon syn på mannen igen då han var på väg till en bil som stod parkerad på Rönnbygatan.

- Tyvärr uppfattade hon varken modellen eller registreringsnumret. Bilen var i alla fall mörkblå.

Dagen efter - fredagen den 13 - ska två flickor i 12-årsåldern, oberoende av varandra, sett en man som betett sig ”lite annorlunda.”

- Den ena flickan märkte att någon stod och stirrade på henne när hon höll på att låsa upp sin cykel. Timmen senare ska en annan flicka ha sett en obekant man stryka omkring i området vid Släggkastargatan. Även här är signalementet detsamma - mörkhyad man i 25-40-årsåldern.

Polisen har fortfarande inte fått kontakt med kvinnan som var ute och rastade sin hund och som avbröt våldtäktsförsöket den 28 mars.

- Kvinnan hade ljust kortklippt hår och hade med sig en schäferliknande hund. Hon följde med offret ut ur skogen och ända till Rönnby. Hon kan ringa 11414 och be att få prata med mig, säger Britt-Marie Östman.

Polisen har fått en del tips på vem det kan vara som ligger bakom kvinnoattackerna.

- Men de har inte gett något hittills. Vi är inte nära något gripande.

Mer läsning

Annons