Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vill ha hjälp mot tjuvar

Inbrotten har utförts med försiktighet – och drabbat åtminstone fem  villaägare i både Västerås och Hallstahammar.

Annons
Inbrott. Ibland går det - som på bilden - våldsamt till med kofot eller bräckjärn. Andra gånger kan dörrar och fönster forceras utan spår av våld.Bilden har inget sammanhang med de nu aktuella inbrotten och är tagen på annan ort.

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att avslöja tjuvarna.

Till skillnad från många andra inbrott, då tjuven eller tjuvarna stökat till det hemskt i de drabbade bostäderna, är de nu aktuella inbrottstjuvarna försiktiga,.

– Vid första anblicken är det flera av de som har drabbats, som inte har upptäckt att de har haft inbrott då gärningsmännen inte har rört till det inne i bostäderna, säger Torbjörn Möllberg, inspektör vid polisen i Västmanland.

Det drabbade området är stort och åtminstone fem villaägare har drabbats, utredning pågår och fler kan tillkomma.

– Tjuvarna har rört sig i ett område från Kvicksund och vidare upp mot Hallstahammar och Västerås, till exempel på Rönnby, säger Torbjörn Möllberg som dock är noga med att poängtera att varken Rönnby, Hallstahammar eller Kvicksund är mer brottsdrabbade generellt än andra områden.

De nu aktuella tjuvarna verkar göra sitt bästa för att smälta in i miljön:

– Tjuvar smyger inte omkring med svart mask för ansiktet, säger Torbjörn Möllberg. Tjuvarna kan vara klädda som hantverkare eller försöka framstå som legitima besökare.

– Ser man någon som inte riktigt verkar höra till området, så gör iakttagelser. Vill man göra mer än så kan man gå fram och fråga om man kan hjälpa till med något, säger Torbjörn Möllberg.

Polisen nås på telefon 114 14 för tips och iakttagelser. Vid pågående inbrott eller annan akut händelse – ring 112.

Mer läsning

Annons