Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens fälla fällde tjuvar

Polisen gillrade en fälla för de misstänkta inbrottstjuvarna. I den gömda plastkassen låg varken någon mobiltelefon eller en ipad - utan bara skräp.

Annons

Nu åtalas männen, 19 och 24 år, för grov stöld.

Det var i februari som mannen i huset kom hem och såg att familjen haft ovälkommet besök. Tjuvarna hade krossat fönstret på altandörren och på så sätt tagit sig in. Men till en början trodde mannen att det var dottern som kommit hem. I det första förhöret berättade han:

”Jag såg att det lyste i några rum och att det låg väskor på golvet som normalt är i en en garderob på övervåningen. Jag ropade ett par gånger upp i huset och till slut svarade en mansröst, något i stil med: Vart är du bror?”

Mannen backade då ur huset. Det visade sig senare vara helt genomsökt, skåp var öppna, lådor var utdragna och tömda på golvet och de rådde stor oreda efter tjuvarnas framfart.

En polishund kom till huset på Djäkneberget och började spåra. Strax norr om groddammen, hittade hunden en påse med stöldgods, inslängt i en buske. Polisen bestämde då att de skulle hålla koll på platsen ifall männen kom tillbaka, vilket de gjorde.

En av dem lyckades fly, den andra greps.

24-åringen åtalas också för ett annat villainbrott, i oktober 2009, på Ormberget, då smycken och andra värdesaker för drygt 27 000 kronor försvann. Den 7 april ställs männen inför rätta.

Mer läsning

Annons