Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Poliserna diskuterar jobb under frukosten”

”Tragiskt” säger polisförbundets länsordförande Roy Cederbäck om polisledningens beslut att förbjuda poliserna att använda arbetstid till att handla och laga frukost.

Annons

Men han är också mycket irriterad över diskussionen, som han anser vara snedvriden.

– Det handlar ju egentligen inte om frukosten. Det handlar om att den yttre personalen jobbar under starkt tryck under dagar, kvällar och nätter. Den här förmiddagsstunden är den tid de har att informera varandra och diskutera arbetet, säger Cederbäck.

Kan man inte diskutera jobbet på andra tider?

– Nej, man måste diskutera jobbet inom fyra väggar, inte ute bland jobb. Detta av sekretesskäl. Många poliser känner sig påhoppade som om de inte gjorde tillräckligt, men vi har redan en väldigt ansträngd bemanningsproblematik. Och nu får vi det här ner i halsen också.

Roy Cederbäck påpekar också att poliserna alltid avbryter frukostrasten om larmet går.

På onsdagen uttalade sig polisprofessorn Leif G W Perssons i VLT. Han ansåg att det var rätt att stoppa de dagliga långfrukostarna och anklagade poliserna för att vara bortskämda. Roy Cederbäck ger inte mycket för Perssons åsikter.

– Leif GW:s uttalandena har väl inte stärkt poliserna, precis. Man undrar väl snarare hur mycket stryk vi ska få, även inifrån.

Mer läsning

Annons