Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisman: "Sluta klocka våra frukostar"

Ilskan över frukostfrågan är bara ett symptom på polisernas frustration. Det säger en ordningspolis.

Annons

- Vi poliser i yttre tjänst blir överkörda hela tiden. Vi har inget att säga till om, och vi är ständigt underbemannade. Det är klart att det sliter, säger en ordningspolis.

Enligt polisen var det här spiken i kistan.

- Länspolismästaren förstår inte vad han har gjort. Han har tagit bort de enda gemensamma stunderna vi har. Under en sexveckorsperiod gör vi ett sjudagarspass. Det är de mornarna det handlar om. Nu kommer många att söka sig härifrån.

Enligt ordningspolisen är det sällan de hinner äta över huvud taget. Knappt gå på toaletten.

- Ändå ska vi göra mer och mer. Det enda vi får veta är att vi inte uppfyller våra produktionsmål. Att vi inte tar tillräckligt många drograttfyllerister, att vi inte uppfyller antalet blåskontroller.

Men om ni inte hinner det så kanske de långa frukostarna inte är en sån bra idé?- Det var det enda vi hade kvar. De enda gångerna vi hade tid att prata ordentligt, vilket är nog så viktigt. Och det handlar inte om att vi sitter i en timme och käkar frukost. Det är överdrivet.

Polisen i fråga tycker att polisledningen istället borde ägna sig mer åt frågan om sommarens bemanning istället för att klocka deras frukostar.

- Som det ser ut nu kommer vi inte klara sommaren.

Mer läsning

Annons