Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker vill slippa att bli utskällda

En tre våningar hög byggnad vid Svartån lär röra upp känslorna. Det menar byggnadsnämnden som helst vill undvika ett nytt långdraget ärende.

Annons
Fint eller fult? Så här kan utbyggnaden av stiftskansliet komma att se ut vid Svartån.Illustration: Sweco Fint eller fult? Så här kan utbyggnaden av stiftskansliet komma att se ut vid Svartån.

Kyrkbacken. Som VLT berättade förra veckan vill Västerås stift bygga ut sitt kansli på Västra Kyrkogatan. Det handlar om en utbyggnad som är en våning vid gatan och tre våningar hög mot ån.

När ärendet kom upp på byggnadsnämndens bord befarade Claes Kugelberg (M) att förslaget kommer att upplevas som kontrover-siellt av många västeråsare. Han påminde om utbyggnaden av Rudbeckianska gymnasiet, ett ärende som fick många turer med protester och överklaganden.

– Då blev jag utskälld på gatan, berättade Claes Kugelberg.

För att inte få en upprepning föreslog han en komplettering av materialet och fick medhåll. Bland annat ska en modell av utbyggnaden göras.

Även nämndens ordförande Magnus Edström (MP) tror att utbyggnaden kommer att väcka diskussioner.

– Den blir väldigt dominerande från ån och med modern arkitektur. Första gången jag såg den hoppade jag till. Jag tror att man måste vänja sig vid förslaget. Vi är lyhörda för synpunkter.

Nu skickas förslaget på samråd. Ett informationsmöte ska hållas 29 april i Lektorsgården, nära Domkyrkan.

Mer läsning

Annons