Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk vilde har skulder hos fogden

I juni avgjorde han budgetstriden i fullmäktige. Privat brottas den politiske vilden Joachim Löfgren med en skuld hos Krono-fogden på över 160 000 kronor.

Annons

Skulderna handlar om allt-ifrån obetalda tv-avgifter till krav från olika fastighetsföretag. Joachim Löfgrens lön är utmätt och 6 000 kronor dras från den varje månad för att betala tillbaka.

Joachim Löfgren menar att skulderna är en följd av att hans dåvarande företag för några år sedan gick i konkurs och att det spillde över på den privata ekonomin.

– Det är sviter från den tiden. Det har varit en riktig smäll. Det blev det ena efter det andra. Jag var så dum att jag inte tog ut någon lön så att de andra anställda skulle få, säger Joachim Löfgren.

Efter valet 2010 kom Joachim Löfgren in fullmäktige för Sverigedemokraterna. Kort därefter uteslöts han ur partiet och har sedan dess suttit som politisk vilde. Det jämna politiska läget i fullmäktige, där de rödgröna styr utan egen majoritet, ger Joachim Löfgren en möjlig vågmästarroll i olika frågor.

Det visade sig i senaste budgetdebatten i juni där Löfgren, efter att första dagen inte deltagit, kom in under dag två och med en rösts marginal avgjorde vad Västerås ska investera i. Därmed vann Alliansens förslag om att bland annat lägga ned Bäckbyskolan.

Skulden till Kronofogden anser Joachim Löfgren att han numera har kontroll över.

– Jadå, jag betalar 6¿000 kronor i månaden. I december har jag sista betalningen.

Men skulden är på över ¿160¿000 kronor. Då lär det väl dröja längre än till december?

– Jaså, jaha, ja, det lär det ju göra då. Jag har inte koll exakt. Skulderna var inte så stora från början utan de har växt med tiden. Jag fick ingen skuldsanering heller. Men nu är jag på väg att betala till-baka.

Mer läsning

Annons