Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade apoteket i hustruns strumpa

Den 40-årige västeråsaren och hans familj hade ont om pengar. Iförd en av hans hustrus nylonstrumpor rånade han apoteket Vingen på Viksäng, men ångrade sig dagen efter.

Annons

Det var den 15 juli i år som 40-åringen och hans hustru hade bråkat om pengar. De hade det väldigt ansträngt ekonomiskt och mannen hade fått en idé om att skaffa mer pengar genom att råna.Han hade klätt sig i mörka kläder, tagit med en kökskniv och stoppat en av hustruns nylonstrumpor i fickan för att ha som maskering och körde runt i Västerås innan han bestämde sig för att apoteket Vingen var lämpligt rånobjekt.

Maskerad och med kökskniven i handen hotade han personalen grovt med kniven och tvingade dem öppna kassan och lämna över några tusenlappar i kontanter.

Stora polisstyrkor kallades till platsen, men 40-åringen lyckades undkomma. Nästa dag tillbringade han med familjen och reste därefter söderut i Sverige. Han ångrade vad han gjorde och ringde självmant till polisen och anmälde sig.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt honom till ett år och åtta månader i fängelse. Han ska också betala skadestånd till de två kvinnor ur personalen som utsattes för rånet med 12 000 kronor vardera.

Rätten konstaterar att två år är normalstraffet för den typ av planerade grova rån som 40-åringen genomförde utan att vara påverkad av alkohol eller narkotika. Men han får fyra månaders lindring för att han angav sig självmant.

Mer läsning

Annons