Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råndrabbad butiksägare ger upp

Fem rån de senaste åren och ännu fler åren dessförinnan. Nu har ägaren till Sonias livs på Gideonsberg fått nog. Han vill inte vara rädd på arbetet.

Annons

–Ursäkta, jag öppnade inte den här morgonen, säger ägaren Anwar Saleh.

Han ursäktar sig därefter med att han inte kan så bra svenska, men att någon annan ska ringa upp och ge ett uttalande från honom. En kvinnlig släkting till honom ringer senare upp och säger följande:

– Det går inte att fortsätta. Det är rån efter rån, först med knivar, sedan med yxa och nu med hammare. Nu stängs hela butiken och ska inte öppna igen, så att ingen ska bli mördad.

Det var en medhjälpare, inte ägaren, som råkade stå i butiken när den senaste rånaren slog till. Den unge mannen som stod i butiken vilar nu ut efter chocken. Både ägare och medhjälpare har fått nog. Framtiden är oklar. Kanske ska butiken överlåtas, kanske förblir den stängd.

Varför är just denna lilla butik så utsatt? Svaret kan vara läget. Detta är en av Västerås allra minsta när-butiker, men rånarna tycks inte begripa att bytet från denna mikrobutik inte kan bli stort. Att butiken dessutom ligger ganska avskilt på Svärdsliljegatan, nere i en källarlokal, gör inte läget bättre.

Butiken har haft många ägare. Namnet Sonias livs kommer från en av dem som drev butiken tidigare. Men möjligen har butiken bytt namn.

Skylten med namnet Sonias livs står kvar, men på rutorna står lappar med namnet Nors livs.

På onsdagsförmiddagen var lokalen stängd och tillbommad, vad butiken än heter. Om den är stängd för alltid betyder namnet inte längre någonting.

Mer läsning

Annons