Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena rama tjejfesten

Det var folkfest i Västerås när tusentals kvinnor sprang Vårruset.

Annons

Det gäller att ladda innan. En del gör det med tjejkompisarna på en picknickfilt på Lögarängsplanen där både start och mål är. Som tjejgänget från Fagersta som känner varandra sedan de blev mammor. Anna Svensson satsar på en tid under 30 minuter.

- Det blir väl trångt och svårt att ta sig fram, jag får väl zickzacka antagligen, säger hon innan loppet.

Andra laddade med skavsårsplåster. Som Margareta Hofgaard från Fagersta. Hon hann inte hem innan Vårruset så hon kom i nylonstrumpor i gympaskorna och känner skavsåren komma redan innan loppet.

I Röda korsets tält får hon hjälp att plåstra om hälarna så de ska klara av de fem kilometrarna genom Västerås som Vårruset innebär.

De flesta mjukade upp kroppen med uppvärmning innan loppet. Tusentals knän böjs och armar sträcks upp i luften i en böljande rörelse ledd av instruktörer från Friskis Svettis. Många kom i grupp och springer i grupp. Som de 98 kvinnorna från Västerås polisens IF som är med och springer, en blandning av poliser och civilanställda. Sofie von Krusenstierna är en av dem.

- Det gäller att passa på att njuta av alla sådana här tillställningar. Vi peppar och taggar varandra, säger Sofie innan loppet.

Vann Vårruset gjorde Agnes Sjöström från IKV Köping. På tiden 17.57 slog hon alla andra. Och efteråt var hon nöjd.

- Det känns jättebra. Det är första året jag är med, det verkade kul så jag ville testa. Jag satsade på att vinna, jag tyckte att jag borde ta det.

Och det gjorde hon.

Mer läsning

Annons