Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rökutveckling på Westinghouse

Plötsligt gick brandlarmet i Westinghouses avdelning för kärnbränsletillverkning. Samtidigt såg personalen ett svagt dis i lokalen.

Annons

Det var i en av lokalerna i Westinghouse byggnader på Finnslätten som brandlarmet gick vid klockan 18 på söndagen.

– Personal på plats såg att det var ett svagt dis i lokalen, de upptäckte att det kom från ventilationssystemet, säger Bernt Holmqvist säkerhetschef på Westinghouse.

Personalen stoppade omedelbart fläkten det var fel på men upptäckte ingen brand. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde det konstateras att ingen brand brutit ut. Orsaken till rökutvecklingen var varmgång i ett lager på fläkten.                                              – Det var aldrig någon fara, vi har system som detekterar det i ett tidigt skede. Det finns även personal på plats 24 timmar om dygnet, säger Bernt Holmqvist.

Fläkten reparerades under dagen och Westinghouse har också inlett en orsaksanalys för att få klarhet i vad som skett och varför.

– Det gör vi för att kunna vidta korrigerande åtgärder så att det inte upprepas, varken i den här fläkten eller i någon annan, säger Bernt Holmqvist.

Mer läsning

Annons