Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romantisk komedi stördes av dunder och brak

Renée Lundgren, dottern och två bekanta satt och tittade på den romantiska komedin Älska mig igen på Filmstaden. Plötsligt dundrade det till när Robert Downey Jr eller Samuel Jackson slängde en granat i actionäventyret The Avengers.

Annons

Nu var det ju inte på riktigt, utan på Nya Filmstaden i Västerås. Renée och hennes sällskap hoppade högt.

The Avengers är en riktig publikmagnet. Den visas i stora salongen på Filmstaden. En våning under, i salong fem, gick Älska mig igen, en lugn film utan bomber och explosioner.

– Jag, och alla med mig blev irriterade av överhöringen från stora salongen. Det dundrade hela tiden, så vi kunde inte koncentrera oss på vår film, säger Renée Lundgren.

Hon och de andra tre i sällskapet betalade 400 kronor för att se sin film. De fick ersättningsbiljetter, för personalen visste vad som pågick.

– Men upplevelsen av vår film förstördes av bomber, bilolyckor och granater, säger hon.

När VLT för en månad sedan talade med etableringschefen Mats Kullander bedyrade han att salongerna skulle vara isolerade från varandra. Så blev det alltså inte.

Biografchefen Mikael Hellberg är medveten om problemet. Han säger:

– Vi har tekniker som jobbar på överhöringen. Vi har gummikuddar mellan salongerna, men har upptäckt att det skallrar mellan dem. En ny biograf har barnsjuk-domar, men vi talar med byggherrarna som ska rätta till felet. Dock kan jag inte lova att det sker direkt.

Även infomrationschefen på SF Bio, Thomas Runfors, är bekymrad.

– Det är naturligtvis oacceptabelt, något har gått fel från början. Det här är en stor sak för oss, Vi ska göra allt för att rätta till problemet.

Mer läsning

Annons