Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruffig skylt fick Arja att ta fram kameran - efteråt upptäckte hon fågeln

Annons
Foto: Arja SöderfeldtMitt i det slitna såg hon fågeln.När Arja var ute och promenerade fotade hon en ruffig skylt med vackra färger. Hon upptäckte sedan fågeln, som hon tror är en nötväcka.

Arja Söderfeldt gick och vandrade i skogen när hon fick se en sliten, bortglömd skylt.

– Färgerna fascinerade mig. Jag har någon slags konstnärlig känsla så jag fotograferade skylten. När jag kom hem och tittade närmare såg jag fågeln, berättar hon.

Det här är första gången Arja Söderfeldt skickar in ett bidrag till Veckans bild. Hon blir glad över att höra att hon vunnit.

Arja är förskollärare och diakon. Hon arbetar som frilansskribent för den finskspråkiga veckotidningen Ruotsin Suomalainen.

Att fotografera är ett av hennes intressen. Hon fotar hela tiden med mobilen.

– Eftersom jag kommer från Finland har jag tyckt ibland att det är svårt med språk. Men bilder är ett språk som är globalt. Därför älskar jag bilder, säger Arja Söderfeldt.

Arja kom i vuxen ålder till Sverige och Borås på nyårsnatten 1973-1974. Men det har hon inget minne av förutom att hon minns att det regnade. Hon arbetade på L M Ericsson, men lämnade företaget efter kort tid.

– Jag gjorde lödningar och som den estet jag är gjorde jag väldigt vackra lödningar, men så speciellt lönsamma var de nog inte, säger Arja och skrattar.

Foto: PrivatArja Söderfeldt, 64 år, Stentorpet, älskar att fotografera med mobilen. Hon är uppvuxen i byn Jylhämä vid Uleälv i Finland och bosatt i Sverige sedan 1974.

Så det blev arbete på Finnslätten i Västerås istället. Arja har bott på olika platser i Sverige och återkom för tre år sedan till Västerås, som känns som en hemstad för henne. Hon bodde här från 1975 till 2002 i den första omgången.

Arja tycker mycket om att promenera och försöker i möjligaste mån att ta skogsvägar. Hon var på väg från Hemköp på Malmaberg i förra veckan och hade precis vandrat genom ett villaområde när hon vid stigen in till skogen fick syn på den ruffiga skylten.

– Den är sliten, men har vackra färger. Jag tänkte "vad har hänt?". Kanske är det en informationsskylt från 70- eller 80-talet där skogsvänner har velat visa vad skogen bjuder på?

– Jag tog genast upp mobilen och fotade. Det var först när jag kom hem som jag såg att det fanns en fågel på skylten. Visst ser det lite gåtfullt och spännande ut?

Vill du själv vara med och tävla i Veckans bild? Här kan du skicka in ditt bidrag!

Mer läsning

Annons