Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så jobbar polisen med Summer Meet

Artikel 44 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Summer Meet är en av Västeråspolisens största kommenderingar för i år. På onsdagen berättade kommenderingschef Lars Jansson om polisens arbete. ”Vi kommer jobba med tidiga ingripanden mot de som är för berusade och de som är för unga”, säger han.

Annons

Kommenderingschef för polisens insats kring årets Summer Meet heter Lars Jansson. Han säger att planeringen i mångt och mycket är den samma som förra året.

– Självklart kommer brottsligheten att öka när folkmängden och alkoholkonsumtionen ökar. Och vi kommer jobba för att lagföra alla brott, säger han.

En av få saker som är nytt för i år är att arrangören kommer har ett restaurangtält på flygfältet med alkoholservering, något som påverkar hur polisen kommer fördela sina resurser.

– Något vi trycker på i den här kommenderingen är att jobba kommunikativt, och våra ansträngningar kring detta tidigare år har gjort att miljön har blivit bättre.

Bilträffen, oavsett namn, har rykte om sig att dra till sig mycket fylla. Och berusade personer är som sagt något som kommer ta mycket av polisens resurser i anspråk. Reglerna kring alkoholförtäring på allmän plats gäller som vanligt, men Lars Jansson säger att man måste arbeta med fingertoppskänsla kring detta.

– Vi kommer jobba med tidiga ingripanden mot de som är för berusade och de som är för unga, säger han.

Polisen har utökat sina arrestplatser genom att tillfälligt flytta häktade till kriminalvårdens gamla lokaler. Förberedelserna görs för att öka kapaciteten för att härbärgera de som antas komma omhändertas för fylla.

Lars Jansson säger att det inte finns någon hotbild mot arrangemanget, men att polisen ständigt håller sig uppdaterad om läget. När det kommer till barriärer för att hindra fordon som skulle kunna användas i en attack så är alla närvarande bilar en stor barriär i sig. Men på de ställen där det kan behövas ska det finnas, säger Lars Jansson även om han inte kan gå in på detaljer.

När det kommer till problem med sexuella ofredanden säger han att det är en problematik som blivit allt vanligare de senaste åren vid stora publika tillställningar. Han säger att tidigare år har uppmärksamma medborgare varit till stor hjälp för att lösa de situationer som uppstått.

– Polisens arbetar förstås med detta, men vi behöver också hjälp från allmänheten. Vi har ett också ett stort antal ordningsvakter som jobbar med bland annat det här. Men det är viktigt att ringa 112 om det händer något.

För trafiken är det vanliga trafikregler som gäller, något som kommer att kontrolleras av polisen. Man kommer även ha en hög frekvens på nykterhetskontroller av förare. Burn outs är förbjudna utom på området ute på Hälla som sökt tillstånd och där det kommer ske under ordnade former.

– Det som kan hända är att bilen får ett kast eller ett släpp och kör rakt in i publikhavet, säger Lars Jansson.

Lars Jansson är kommenderingschef för polisens insats kring årets Summer Meet.

Läs även: Summer vs. Power – vilken är den bästa raggarfesten?

Läs även: Nu vill Summer Meet servera öl på flygfältet

Alla artiklar i
Summer Meet 2017