Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin i Västerås: "Det går upp och det går ner"

För första gången på nästan ett år leder alliansen över de rödgröna. Oppositonsledaren Mona Sahlin, som var på Västeråsbesök på torsdagen, var inte särskilt upprörd över siffrorna.

Annons
Mona Sahlin besökte i Automation center i Kopparlunden i Västerås på torsdagen.

– De rödgröna ledde väljarbarometern, som kom för någon vecka sedan. Det går upp och det går ner. Det är resultatet den 19 september som gäller, sa socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin.

Alliansen ökar med 5,5 procentenheter, medan de rödgröna tappar 5,0 sedan föregående mätning.

Socialdemokraterna tappar 1,8 procent. Största förlorarna är Miljöpartiet, som backar 2,5 procentenheter till 8,8.

De rödgrönas presentation av den alternativa budgeten och förstamajtalen runt om i landet, verkar av siffrorna inte ha främjat oppositionen.

Följer du noga med i alla opinionsmätningarna och påverkar de ditt politiska agerande?- Skulle jag sitta och fundera över alla mätningar så skulle jag inte ha tid att göra något annat. Det är klart att de är en värdemätning, men jag säger som jag sagt tidigare, att jag tror att valet kommer att bli jämt, sa Mona Sahlin.

Anledningen till hennes besök i Västerås var för att besöka Automation Center i Science Park, som arbetar med tillverkning, forskning och utveckling av robotbaserad automation. VLT fick några minuter med partiledaren innan hon avslutade studiebesöket i stan.

Att den senaste väljarundersökningen pekar på ett fall för de rödgröna, oroar inte Mona Sahlin.

- Det är idag 135 dagar kvar till valet. Jag väntar och ser och jobbar på som vanligt.

Mer läsning

Annons