Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde lägenhetskontrakt som inte fanns

Genom att annonsera ut lägenhetskontrakt och mobiltelefoner på Blocket rullade pengarna in – men rättvisan hann i kapp.

Annons

Nu har Svea hovrätt fastställt det halvårslånga fängelsestraff som en 39-årig man från Uppsala län dömts till för upprepade fall av bedrägerier.

Han dömdes i maj 2011 av Västmanlands tingsrätt tillsammans med en 48-årig kvinna från Västerås för att ha annonserat ut saker på Blocket och svindlat tiotals från hela landet – däribland en man från Västerås – på tusentals kronor.

De båda överbevisades om att ha annonserat ut möjligheten att hyra lägenhet i Stockholm i vissa fall samt mobiltelefoner till salu i andra fall.

På det sättet fick de köpare att sätta in pengar, från 1 000 kronor upp till 5 500 kronor per person, utan att över huvud taget ha lägenheter att hyra ut eller mobiltelefoner att sälja.

Tingsrätten trodde inte på deras förklaringar, som för mannens del gick ut på att en namngiven men okänd person begått brotten samt för kvinnans del att hon endast spelat en mycket underordnad roll. Mannen fick ett halvår i fängelse, kvinnan villkorlig dom och dagsböter.

Båda dömdes att tillsammans ersätta 16 lurade målsägande med nästan 50 000 kronor.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt som nu inte ser någon anledning att ändra tingsrättens dom. Kvinnan lät bli att överklaga sin dom, vilket gjorde att inte heller åklagaren överklagade, och hennes dom fastställdes därmed.

Mer läsning

Annons