Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde utmätt bil - döms

Trots att kronofogden gjort en utmätning av kvinnans bil sålde hon den. Nu döms hon för överträdelse av myndighetsbeslut.

Annons

Men det är en oening domstol som fäller kvinnan. Rättens enda juridiskt skolade person, rådmannen, vill fria henne. Han anser inte att det är ställt utom allt rimligt tvivel att kvinnan verkligen hade insikt om förbudet.

Det var i oktober för två år sedan som en kronokommissarie och en kollega till honom knackade på kvinnans dörr. Hon blev stressad, hennes barn var magsjuka, och hon var tvungen att följa med ut till parkeringen.

Väl ute tog hon emot en bunt papper och skrev på utan att läsa igenom dem. Grannarna såg på och kvinnan ville bara komma därifrån. Hon minns inte heller om hon fick någon muntlig information.

Senare hörde hon av kronokommissarien via telefonen och kvinnan sa då att hon skulle försöka få tag i de 60 000 kronor som behövdes. Men hon misslyckades. Och när bilen aldrig hämtades bytte hon den mot en annan bil och gjorde sig därmed skyldig till brott.

Straffet blir 60 dagsböter à 50 kronor.

Mer läsning

Annons