Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete med Champagne

Nu har Västmanland och den franska regionen Champagne-Ardenne skrivit under på att de ska samarbeta med bland annat turism och när det gäller olika utbildningar för ungdomar.

Annons
Gäster och värdar. Jean-Paul Bachy, president för regionrådet i Champagne-Ardenne, och Ulla Persson, ordförande Västmanlands Kommuner och Landsting skrev under avsiktsförklaringen. Roland Daverdon, vice president i regionrådet och Elizabeth Salomonsson, vice ordförande i VKL bevittnade. Foto: Margareta Andersson

I onsdags eftermiddag anlände franska politiker och tjänstemän till Västerås för att bland annat titta närmare på vad länet kan erbjuda turister från sin region. Så småningom ska de visa upp sevärdheter som kan locka västmanlänningar till deras område.

Torsdagen ägnades åt det turistdragande världsarvet Engelsbergs bruk, Sala silvergruva och medeltidskvarteren i Arboga. På programmet i går stod information om utbildningar och besök på tre gymnasieskolor och högskolan.

Fullmatade med synintryck och fakta avslutades dagen med en högtidlig ceremoni med Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix närvarande. Ulla Persson, ordförande i Västmanlands Kommuner och Landsting, och Jean-Paul Bachy, president för Regionrådet i Champagne-Ardienne, skrev under ett samarbetsavtal i Röda rummet i Stadshuset. De närmaste två åren kommer avtalet att gälla.

– Till att börja med, sedan får vi se hur det utvecklas, sa Jean-Paul Bachy.

– Vi är båda för ekoturism och vi vill utveckla ett sam-arbete mellan gymnasieskolor och olika utbildningar i våra två regioner, sa Ulla Persson.

– Att upptäcka ett land är att även besöka landsbygden, Frankrike är inte bara Paris och Sverige är inte bara Stockholm. Vi finns bara två timmar bort från varandra med direktflyg från Skavsta, tillade Jean-Paul Bachy.

Mer läsning

Annons