Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD i kommunen står utan gruppledare

Samarbeta eller kliv av, var distriktsordförandens uppmaning till de valda Sverigedemokraterna i Västerås. Men ännu har de inte utsett någon gruppledare.

Annons

Nyligen besökte Marie Edenhager, distriktsordförande för SD, Västerås för att lösa den konflikt som uppstått mellan några av partiets ledamöter.

– Jag gav dem en skarp varning. Den som inte kan samarbeta måste kliva av, säger hon.

Bakgrunden är den turbulens som uppstått inom partiet lokalt i Västerås. Rykten och anklagelser har florerat kring en bil som utsatts för skadegörelse. Börje Brandhill, första namn på listan till kommunfullmäktige, har beklagat att situationen uppstått.

Marie Edenhager tycker att det är allvarligt att rykten sprids och skapar osämja. Hon har krävt av de berörda att lösa sin konflikt och i stället ägna sig åt politik. Problemen har gjort att det varit svårt att utse en gruppledare för SD i fullmäktige.

Första och andra namnet i fullmäktige, Börje Brandhill och John Bergström, är inblandade i konflikten.

– Nu måste de utse en gruppledare och komma i gång. Det borde ha varit löst redan, säger Marie Edenhager.

Börje Brandhill sade på fredagseftermiddagen att någon gruppledare inte har utsetts. Han vill inte kommentera varför det inte skett och inte heller om det kommer att ske före måndagens sammanträde.

Brandhill kommer att delta i kommunfullmäktiges sammanträde.

Kommer också din partikollega John Bergström att delta?

– Jag vet inte, det får du fråga honom.

Börje Brandhill säger att han inte haft flera kontakter med distriktsordföranden och han vill inte säga något mer om diskussionerna inom partiet.

Mer läsning

Annons