Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Vi har visst medlemsmöten

Runar Filper, partiombudsman för SD i Dalarna och Västmanland, förnekar bidragsfusk.

Annons

Han hävdar att det hållits medlemsträffar i Hallstahammar innan Ove Grandin tillträdde som gruppledare kort innan valet.

– Det vet ju inte han.

Runar Filper hävdar att han själv deltagit vid flera av träffarna. Han kan dock inte säga vem som höll i de träffarna, eller vilka som var där.

–Formellt sätt var det ingen som gruppledare utåt, säger han.

Senare i samtalet säger han att den person som höll i träffarna nu har lämnat partiet och att han med hänsyn till personuppgiftslagen inte kan uppge vem det är.

I ett intyg till kommunen skriver Runar Filper också att arbetsgruppen under 2011 ska träffas en gång i månaden. Men att det inte förekommit en enda sammankomst säger han sig inte känna till. Att Ove Grandin inte haft tillgång till medlemslistor är ingenting han tar ansvar för, utan hänvisar till distriktsstyrelsen.

–Vi skickar inte ut medlemslistor till alla, utan har registeransvariga som har tillgång till dem. Däremot har jag sagt till Ove Grandin att vi kan skicka ut kallelser till medlemsmöten åt honom, säger Marie Edenhager, ordförande för SD Dalarna-Västmanland.

När VLT ringer John Bergström och frågar hur ofta styrelsen har möten svarar han:

– Möten och hur styrelsen jobbar vill vi hålla internt. Men jag kan försäkra dig om att vi har styrelsemöten.

Du tycker att du behöver påpeka att ni har möten?

– Nej, men nu kan du inte få mer information om vårt interna arbete. Tack, hej.

Han svarar senare i ett mejl till VLT att Sverigedemokraterna har stadgar och regler för sina kommunföreningar och att de också följs av SD Västerås kommunförening.

Mer läsning

Annons