Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexskämtare lämnade styrelse

En styrelseledamot i LRF Mälardalen har avgått med omedelbar verkan efter att ha levererat grova sexistiska skämt under en offentlig middag.

Annons

Det var vid LRF:s stämmomiddag i förra veckan som mannen höll ett tal till LRF:s nyvalda ordförande Helena Jonsson, och vävde in sexskämten i sitt tal.

Deltagarna uppfattade skämten som mycket olämpliga och stötande.

Exakt vad skämten gick ut på är det ingen som vill uppge. Men Sture Johansson, ordförande i LRF Mälardalen, säger att skämten mest hamnade under bältet, men att han gjorde som de flesta andra, slutade lyssna och önskade bara att talet skulle ta slut.

– Det var absolut inte bra, säger han.

Sture Johansson framhåller att den förre styrelseledamoten brutit mot organisationens värdegrund och att man hade en kontinuerlig dialog med honom under dagarna efter middagen. Han har förståelse för att mannen gjort bedömningen att att det är svårt för honom att fullfölja sitt uppdrag.

Själv är mannen mycket ångerfull.

– Jag vet att engagemanget i LRF kräver omdöme i alla lägen och där har jag brustit. Mitt agerande har skadat förtroende för mig och jag har därför bestämt mig för att omgående lämna alla mina förtroendeuppdrag och i stället lägga all kraft hemma på gården, skriver han i ett uttalande som publicerats på LRF:s hemsida.

– Även om han har begått ett misstag kommer LRF att erbjuda honom hjälp och stöd för att komma till rätta med situationen, säger Sture Johansson.

LRF Mälardalen omfattar länen Stockholm, Uppsala och Västmanland. Styrelseledamoten som lämnat sina uppdrag kommer inte från Västmanland.

Mer läsning

Annons