Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Signalfel sinkade morgontågen

(Uppdaterad 15.30) Ett signalfel öster om Västerås gjorde att sex tåg till Stockholm blev försenade under morgonen. Resten av veckan finns risk för förseningar.

Annons

Mellan halv sex och halv åtta varade felet och tågen blev mellan tio och femton minuter sena. Men ett av de tåg som används mest av pendlare, det som avgår 07.02 från Västerås, sinkades rejält på sträckan mellan Västerås och Enköping och blev hela 37 minuter sent.

Även ett senare tåg, med avgångstid 09.07 från Stockholm till Göteborg försenades kraftigt under dagen. Först en timme på grund av banarbete i Sundbyberg och senare en och en halv timme till pågrund av lokfel i Bålsta. Tåget som skulle ha kommit till Västerås klockan 10.07 ankom i stället 12.23.

Under hela resten av veckan - fram till måndag morgon - finns stor risk för försenade tåg på sträckan Stockholm-Västerås och omvänt. Det beror på ett banarbete i Sundbyberg som innebär att bara ett spår av två är öppet förbi Sundbyberg.

Det i sin tur innebär att SL ställer in åtskilliga av dagens pendeltåg Stockholm-Kungsängen och att fjärr- och regionaltågen Stockholm-Västerås och omvänt med största säkerhet drabbas av större eller mindre förseningar.

Mer läsning

Annons