Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhusledningen är förvånad

Sjukhusledningen förnekar att det är några neddragningar på gång på kirurgavdelningarna. Flera politiker säger att de inte är insatta och hänvisar till sjukhusledningen.

Annons

– Vi är förvånade över att Arbetsmiljöverket har tagit det här beslutet. Det var helt andra tongångar bär de besökte oss i november. Då var de väldigt positiva, säger Eva Dannert, tillförordnad personalchef.

Ni hotas av vite, men ska samtidigt dra ner. Hur får ni ihop det?

– Nja, det finns planer på att ändra på vårdplatsfördelningen i sjukhusbyggnaden. Det blir samma antal vårdplatser kvar, men platserna kanske inte är exakt destinerade till kirurgen. Men de kommer att få utökade chanser att lägga äldre patienter på en äldrevårdsavdelning. Det betyder inte någon ökad belastning för kirurgen.

Hur ska ni minska belastningen på de anställda?

– Vi arbetar med många olika åtgärder. Det Arbetsmiljöverket kräver är delvis orealistiskt, men vi ska jobba hårt för att jämnare flöden med patienter.

Finns det förslag om att lägga ner någon av kirurgavdelningarna?

– Nej, inte att lägga ner dem.

De var svårt för VLT att få besked från landstingsråd och oppositionsråd.

– Jag har inte sett skrivelsen från Arbetsmiljöverket. Vi ska naturligtvis titta på det, men jag har ingen vetskap om vad som är skrivet, sa landstingsrådet Rigmor Åkesson (S) och hänvisar till sjukhusledningen.

Inte heller oppositionsrådet Birgitta Andersson (C), säger att hon informerats om viteshotet.

Mer läsning

Annons