Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skallade och bet kvinna

23-åringen skallade, slog och knuffade en jämnårig kvinna som han bodde tillsammans med. Nu döms han för flera fall av misshandel och ofredanden.

Annons

Paret hade ingen kärleksrelation, däremot ett sexuellt förhållande. Därför döms inte 23-åringen, som åklagaren yrkade, för grov fridskränkning utan endast för misshandel. De är inte att anses som närstående, enligt domstolen:

”Tingsrätten har ingen grund för att ifrågasätta deras gemensamma uppfattning. Det finns i dag olika former av relationer mellan människor som inte har någon exakt motsvarighet till vad som gällt tidigare, och där vissa inslag som ett gemensamt sexualliv inte längre behöver vara förbundet med enbart äktenskap eller fullt ut motsvarande förhållanden.”

En av kvinnans kompisar vittnade under rättegången. Enligt henne uppträdde de till och från som ett par, ibland som vänner. Däremot var det mycket tjafs mellan dem.

Vid ett tillfälle blev de osams på cykelbron över E18 vid Pilgatan. 23-åringen tryckte upp kvinnan mot brons metallräcke och bet henne i armbågen, dessutom drog han ner henne på marken och tog ett strypgrepp på henne.

Vid ett annat tillfälle blev 23-åringen irriterad för att hon pratade i mobiltelefonen med sina kompisar. Han tyckte att de skulle umgås istället och inte slösa energi på andra. När de kom hem låste kvinnan in sig i badrummet men 23-åringen tog sig in genom att pilla upp låset.

Därefter kastade han hennes mobiltelefon i vattnet, och skallade henne när hon kom ut. Han ville visa henne hur dåligt hon fick honom att må.

Under rättegången sa kvinnan att hon inte tror att 23-åringen haft för avsikt att skada henne. Enligt henne så tänker inte 23-åringen när han blir arg.

Domstolen dömer 23-åringen till skyddstillsyn och att han ska gå i terapi för sin aggressivitet.

Mer läsning

Annons