Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skavsta stängt- Hässlö öppet

(Uppdaterad 17.05) Västerås Flygplats klarar onsdagens snö. Bland annat har ett flygplan dirigerats hit från Nyköping där flygplatsen stängt.

Annons

Situationen på Skavsta flygplats utanför Nyköping blev ohållbar under onsdagsmorgonen.

Dot Gade Kulovuori, vd för Skavsta som på kort tid vuxit till Sveriges tredje flygplats mätt i antalet passagerare, berättade för Sörmlands Nyheters nätupplaga sn.se att inga plan kunnat lyfta under vare sig morgon eller förmiddag.

Snön i kombination med starka sidvindar gjorde att start- och landningsbanan inte kunde hållas öppen oavsett alla snöröjningsansträgningar. De flygplan som fanns i luften och skulle landa på Skavsta dirigerades om till Arlanda och Västerås.

- Ett Ryanairplan från London dirigerades hit till Västerås, säger Mikael Nilsson, vd och flygplatschef för Västerås flygplats och fortsätter:

- Några fler plan från Skavsta blir det inte. Ryanair gör så att de ställer in avgångarna mot Skavsta i stället för att skicka iväg dem och sedan dirigera om dem. De enda som dirigerades om var de som redan hunnit lyfta när Skavsta stängde.

Naturligtvis kan heller inga plan lyfta från Skavsta och flygplatsen blir snabbt full av passagerare.

På Västerås flygplats har man kunnat ta hand om ankommande passagerare som sänts vidare till Nyköping. Flygplatsens snöröjning fungerar också, när detta skrivs är situationen inte så allvarlig som i Nyköping där snöovädret är betydligt värre.

Trafiken på Skavsta kom igång vid 14-tiden i mycket begränsad omfattning, men ännu vid 17-tiden var väderförhållandena besvärliga. Några få plan hade då lyft under eftermiddagen, men ännu hade inget plan kunnat landa.

Trafiken på Arlanda flygplats dras också med vissa förseningar.

Mer läsning

Annons