Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan stängs inte

(Uppdaterad 11.00) Malmbergsskolan stängs inte, säger huvudskyddsombudet Per Dahlberg till vlt.se.

Annons
Per Dahlberg, rektorn Eva Herdevall, och verksamhetschefen - grundskolan Teddy Söderberg berättade på en pressträff att Malmabergsskolan inte kommer att stängas.

Malmabergsskolan stängs inte. Det beslutade huvudskyddsombudet från Lärarförbundet efter ett möte med skolans rektor på torsdagen.

- Jag kommer inte att stänga skolan, säger Per Dahlberg, huvudskyddsombud och ordförande för Lärarförbundets lokalavdelning i Västmanland, efter ett timmes långt möte med Malmabergsskolans rektor Eva Herdevall och Teddy Söderberg från Västerås stad.

I onsdagens VLT hotade Per Dahlberg att stänga skolan eftersom ett antal elever skapade oro på skolan och Per Dahlberg ansåg att det fanns fara för lärarnas hälsa.

Per Dahlberg anser nu att arbetsgivaren genom sex punkter har vidtagit åtgärder på ett tillfredställande sätt. Bland annat ska skolan sätta in särskilda åtgärder kring enskilda elever och en elev placeras på en annan skola. Skolan genomförde också en temadag för eleverna under torsdagen kring kamratskap. Västerås stad förstärker skolan med lärare från Bemanningstjänsten och för att avlasta lärare ytterligare sätts fyra Ida-pedagoger in på skolan. Medarbetarna på skolan ska också får lära sig mer om den nya skollagen.

- Det finns en osäkerhet bland pedagogerna om vad man får gör när ett barn hamnar i affekt, säger rektor Eva Herdevall.

Hon ser torsdagen som en nystart.

- I dag sker det jobbet. Det är en markering att det här är inte är okej. Situationen är inte unik för Malmabergsskolan, men vi tar tag i den och vi vill ha ordning och reda i skolan, säger hon.

Malmabergsskolan i Västerås.

Mer läsning

Annons