Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolflickor krävde svar av politiker

– Vi vill ha School of Rock kvar! Nu måste politikerna lyssna! Vi kräver det!

Annons
Krävde svar. Alexandra Kjellbo, Linnéa Cedergren, Julia Cedergren och Emma Lewén lämnade över tättskrivna protestlistor från Skallbergsskolan. De krävde rock- och mediaundervisningen tillbaka och läste upp ett litet tal för Västeråspolitikerna. I talet konstaterade de att: ”Vår skola är inte längre bäst. Nu är den lika tråkig som andra skolor”,Foto: Mats Adolfsson

Platsen var stadshusets entré i går. Fyra blyga flickor från Skallbergsskolan morskade upp sig ordentligt när de skulle möta kommunpolitiker och lämna över en stor bunt protestlistor mot att skolans profilämnen: rock och media, har försvunnit ur schemat av ekonomiska skäl.

Kommunalråden Ulla Persson (S) och Vasiliki Tsouplaki (V), som kom ner till foajén prick klockan 10, fick tåligt lyssna på ett litet tal, som inleddes med följande ord:

”Kära politiker eller rättare sagt elaka politiker efter att ni tagit era dumma beslut.”

380 personer, främst andra elever på Skallbergsskolan, m har skrivit på protestlistorna.

Men de båda kommunalråden kunde inte ge några positiva Besked tillbaka, exempelvis att skjuta till extra pengar.

– Och så är det ju inte vi politiker som har tagit beslutet. Det är upp till varje skola att bestämma. I det här fallet tog Skallbergsskolans pengar slut för fort, sa Ulla Persson till eleverna.

Hon rekommenderade i stället eleverna att tala med skolledningen.

– Kanske kan man få i gång någonting av profilämnena på annat sätt. Och efter jul kommer ju nya pengar.

Däremot hade hon bara lovord att säga om initiativet.

– Det här är verkligen en lektion i demokrati. Här tar några flickor initiativ till en namninsamling och kommer upp till stadshuset för att ställa politiker till svar. Bravo, säger jag.

Men någon effekt verkar inte alltså namninsamlingen ha fått, trots att de fyra flickorna sa att de ”gråtit många och stora badkar fulla av tårar” efter beskedet om att profilämnena tillfälligt hade lagts ner.

Mer läsning

Annons