Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen synar landets skolor – nu är det Västerås tur

Nu startar Skolinspektionens tillsyn av Västerås skolor. Det är en del av en landsomfattande genomgång som myndigheten gör av hur Sveriges skolor efterlever skollagen.

Annons
Genrebild/arkiv.

Skolinspektionen går regelbundet igenom landets kommunala och fristående skolor i syfte att se hur pass väl de följer lagar och regler. Från december till mars 2018 har turen kommit till Västerås och skolor som finns innanför kommunens gränser.

Läs också: Skolinspektionen ska granska alla skolor i Hallsta – skolan ska vara trygg miljö

I Västerås kommer 13 kommunala grundskolor, 6 gymnasieskolor och samtliga grundsärskolor och gymnasiesärskolor att få besök av inspektörer från Skolinspektionen.

Enligt Skolinspektionen är utgångspunkten för tillsynen barns och elevers rätt till god omsorg och utbildning i en trygg miljö.

Läs också (artikel från 2016): Västeråsskolor granskas av Skolinspektionen

När tillsynen är färdig kommer Skolinspektionen att på övergripande nivå besluta om de utbildningar som Västerås kommun är huvudman för: grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, förskolan, fritidshemmet och vuxenutbildningen. De eventuella brister som upptäcks kommer att redovisas för att därefter följas upp.

Läs också: Förskola utreds av Skolinspektionen – föräldrar anmälde

Mer läsning

Annons