Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slagen sexåring: Min mamma är inte snäll

Flickan avslöjade på dagis att hennes mamma slog henne. Nu åtalas kvinnan för grov fridskränkning.

Annons

Kvinnan nekar till brott, men säger att hon slagit den sexåriga dottern på stjärten för att ”skrämmas” eller för att få hennes uppmärksamhet. Ibland har hon slagit dottern på benen då flickan trilskats med påklädningen.

Kvinnan åtalas för att ha slagit dottern vid ett tjugotal tillfällen från den 1 april 2010 till 17 november förra året.

Det var under en sång- och ritstund på förskolan som flickan berättade att hennes mamma inte var ”snäll”, enligt socialtjänstens anmälan i polisens förundersökning.

Flickan: Min mamma är inte snäll mot mig. Kompis: Varför inte då? Flickan: Hon slår mig. Pedagogen: Slår hon dig, vad gör du då? Flickan: Skriker och gråter. Kompis: Vad gör din pappa då? Flickan: Han säger till mamma ”Varför gör du så här mot NN?” Kompis: Vad sa din mamma då?

Flickan svarade inte utan fortsatte att rita, och barnen började prata om något annat. Efter någon minut mumlade flickan återigen ”min mamma är i alla fall dum mot mig.”

I polisförhör har flickan sagt att det räcker med hon gör en ”dum sak” som att spilla mjölk för att mamman ska börja slå henne. Hennes pappa är däremot snäll, han brukar trösta henne efter mammans påstådda misshandel.

Flickans pappa säger att misshandeln inte varit systematisk, utan att kvinnan ibland gett dottern en ”hörvel.” Han tycker att ordet ”slag” låter så allvarligt, men att det har hänt ibland.

Under förhören med polisens barnutredare har flickan varit väldigt detaljerad. Att slagen oftast är fem till antalet, och var på kroppen de hamnat. Hur hon fått springa och gömma sig för mamman.

Kvinnan menar att hennes livssituation varit stressig, att det har varit hon som tvingats sköta hus och hem till 100 procent trots att hon studerar på heltid. Därav hennes bristande tålamod.

Mer läsning

Annons