Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaskig Mälaris njuts bäst från land

Snö och slask gör sjöisen svårframkomlig, enligt VLT:s israpportörer. Möjligen kan man ta sig fram på skidor.

Annons

Följande uppgifter sammanställdes under fredagen.

1. Hamnen: Rolf Ericson meddelar att isen är upp till 20 cm, risk för stöp. Gå inte nära båtrännorna!

2 och 3. Lövudden och Fullerö: Isen är stabil med mycket snö på och stöpis på sina håll, berättar Daniel Eriksson. En varning för Kraftvärmeverkets kylvattenutsläpp samt bäckutloppet vid Lövuddens bryggor!

4. Öster Mälarstrand: Isläget är fortfarande stabilt med kärnis på 10–25 cm, enligt Ivar Mortensen. De senaste dagarnas snöfall har orsakat än mera slask under snön.

5. Almö-Lindö: Hans Sjöberg rekommenderar inga turer på isen mellan ön och Björnön. Då måste man ha stövlar och väldigt bra kondition. Det är mycket stöp och vatten på isen. Ingen uppgift för övriga området.

6. Ridöfjärden: Michael Präckel rapporterar att isen är stabil och snötäckt, möjligen lämpad för skidåkning.

7. Tidö-Lindö: Per Tengström rapporterar att isen är stabil men har mycket stöp. Det är nästan hopplöst att ta sig fram.

8 och 9. Kärrbo och Kungsåra: Isläget är stabilt, enligt Peter Björklund. Snön tynger ned isen och vatten stiger upp i sprickor. Det är besvärligt att komma fram. Håll avstånd till båtrännan!

10. Fagerön: Isen är 15–25 cm och det är fläckvis mycket stöp, meddelar Per Vidlund. Svårt att ta sig fram.

11. Långholmen: Jan Vidlund varnar för Skurusundet. Isen är stark mellan Långholmen och Måholmen. Ingen uppgift för övriga området.

Mer läsning

Annons