Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog han ihjäl sin sambo?

Är den 46-årige mannen skyldig eller oskyldig till att ha vållat sin 49-åriga sambos död? Den frågan ska Västmanlands tingsrätt nu fundera över.

Annons

Den 6 april meddelar rätten sin dom, men 46-åringen försattes på fri fot direkt efter huvudförhandlingen.

Det var dagen före julafton som 46-åringen kom hem och hittade sin sambo död. Inledningsvis misstänktes inte 46-åringen för dådet, men en rättsmedicinsk undersökning

visade att hon utsatts för trubbigt våld mot huvudet innan hon dog.

Enligt åklagaren avled kvinnan efter det att hon utsatts för slag, blivit medvetslös, kräkts och under medvetslösheten kvävts av spyorna. Hennes sambo åtalades därför för grov misshandel och grovt vållande till annans död

Statsåklagare Bengt Kulin framhöll vid fredagens slutplädering de många indicier som finns mot mannen, exempelvis det faktum att han inte svarade i telefon dagen då kvinnan dog och att han kom hem först efter att ha tömt kvinnans bankkort och gått en krogrunda.

46-åringen har hela tiden hävdat sin oskuld.

Hans försvarsadvokat Håkan Andersson ifrågasatte på punkt efter punkt den bevisning som fanns. Ett misstag vid läkarundersökningen ledde till att den exakta tidpunkten för dödsfallet inte kunnat fastställas, och eftersom mannen stämplade in på jobbet tidigt på morgonen kvinnans dödsdag kan detta ge 46-åringen alibi.

Försvarsadvokaten framhöll också – inför en rättssal där den dödas anhöriga dominerade på åhörarplats och där stämningen stundtals var mycket känslosam – att den exakta dödsorsaken också kan ifrågasättas.

Mer läsning

Annons