Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små värden stor underhållning

Tv-kändisen Peder Lamm var i stan under lördagen för att värdera västeråsarnas saker.

Annons

– Det blir mer lattjolajbanlåda vid matbordet med en sådan här med ljus i! konstaterade Peder Lamm i Sigma på lördagen, samtidigt som han vände och vred på en ljusstake som en dam tagit med sig. 1000 kronor, slog tv-personligheten och antik- och konstexperten Peder Lamm fast att paret med ljusstakar från sent 1800-tal kunde vara värt.

Ett par, tre tjog, så stor var publiken när Peder Lamm värderade fula, vackra och framför allt älskade saker som västeråsarna kom med.

Tv-kändisen inledde sin värderingsstund med att be om ursäkt för att han skulle vara elak och säga att besökarnas föremål inte var så värdefulla.

– Vi blandar ofta ihop värde med försäljningspris, konstaterade Peder Lamm och påminde om att det hjärtat värderar högt sällan når ett högt värderingspris.

Någon som dock gick från Sigma glad i hågen och med ett bekräftat fynd i väskan var Eskilstunabon David Södergren som hade med sig ett par mässingsljusstakar han köpt på loppis för 10 kronor styck.

– Jag skulle tippa på att de kommer från Skultuna och är gjorda omkring år 1750. Hos en handlare skulle de nog kosta 4000 kronor paret, sa Peder Lamm, som efter värderingen i Sigma gick ut på historisk stadsvandring i Västerås följd av en månghövdad åhörarskara.

Mer läsning

Annons