Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Smärtan känns som en bomb”

Allt Jovanka Lukjanovic ville var att kunna tugga på den sida där två tänder dragits ut och en tandbro sattes in. Nu har hon ständig värk som gör nätterna sömnlösa.

Annons
Tröttsamt. Jovanka Lukjanovic har ont, väldigt ont. Sedan en tandbro sattes in i slutet av 2010 har hon smärtor i bland annat ansiktet som gör att hon inte kan sova på nätterna. ”Om jag sover en eller två timmar är jag glad”, säger hon.foto: Margareta andersson

Det gör ont. Väldigt ont. Jovanka Lukjanovic visar med handen hur smärtan går från nacken över ansiktet och ner i bröstet.

–Om jag sover en eller två timmar är jag glad, säger Jovanka. Men vad jag lidit. Och vad jag lider.

Tandbron som smärtar sattes in av privattandläkaren Carl-Erik Öhberg i slutet av 2010.

Jovanka ville kunna tugga ordentligt på den sida där två tänder tidigare dragits ut, i övrigt hade hon inga besvär av att vara utan två tänder. Men omedelbart efter att tandbron satts in började smärtan.

–Jag kände det direkt och kunde varken tugga eller dricka. Jag ringde till tandläkaren och jag fick komma på återbesök.

Sedan dess har Jovanka varit på många återbesök till tandläkaren som enligt Jovanka har sagt att det varit några gropar på bryggan och slipat på bryggan. Han har också hänvisat till Jovankas diabetes och sagt att smärtan kan bero på den.

I januari i år skickade tandläkaren Jovanka till specialisttandläkare för att ta reda på vad som felar. Det besöket fick Jovanka betala själv, 1828 kronor.

Sedan tidigare har Jovanka betalat 13000 kronor för tandbron.

Specialisten rekommenderade att tandbron lyfts ut och munnen får vila, innan en ny bro sätts in. Råd som Carl-Erik Öhberg inte vill följa, enligt Jovanka.

Mer läsning

Annons