Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonen misshandladepappa till döds

27-åringen bröt sig in i föräldrarnas bostad. Sedan misshandlade han sin pappa med en skyffel. Några dagar senare avled den 79-årige mannen av skadorna.

Annons

Nu döms 27-åringen till fängelse i fyra år. Tingsrätten fäller honom för en rad brott, bland annat vållande till annans död, grov misshandel och olaga hot.

Det var natten till julafton som 27-åringen försökte ta sig in i föräldrarnas hus. De hade låst ytterdörren med ett extralås eftersom sonen varit där några dagar tidigare och härjat, hotat och slagit dem.

När han inte kom in slog han sönder fönstret till altandörren. Mamman låste in sig på toaletten medan pappan flydde utomhus, endast i förd kalsonger i den tiogradiga kylan.

En sömnlös granne blev vittne till hur 27-åringen, skymd bakom en bil, måttade mellan åtta och tio slag med en snöskyffel mot något.

Vem som kallade på polis och ambulans är okänt, men 79-åringen fördes omedelbart till Centrallasarettet för vård. Då var han pratbar, och kunde höras. I förhör berättade åldringen senare att han trodde att hans liv skulle ta slut.

Vilket det gjorde – en vecka senare. Enligt rättsläkaren avled 79-åringen av skadorna efter misshandeln. Den direkta dödsorsaken var en tilltagande blödning i brösthålan som äventyrade både andning och cirkulation.

Mer läsning

Annons