Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SOS Alarm utökar i Västerås

20 personer får jobb som SOS-operatörer när SOS Alarm bygger ut stort i Västerås. Dessutom anställs personal för kundsupport, säkerhets- och jourtjänster.

Annons

Just nu pågår utbyggnaden vid brandstationen på Vallby där SOS Alarm samlar stora delar av sin verksamhet för Mälardalsregionen.

– Vi satsar på Västerås, säger Fredrik Bergengård, tf produktionschef.

Bakgrunden är att SOS Alarm har förlorat ambulansdirigeringen i tre landsting, bland annat Västmanland, till ett privat företag.

– Vi måste nu anpassa kostymen, säger han.

I Eskilstuna och Uppsala sker neddragningar. 20 personer har varslats om uppsägning. Men i Västerås blir det i stället en större utökning.

– Det blir en rad nya arbetstillfällen, säger Fredrik Bergengård.

Just nu söks personal med erfarenhet av räddningstjänst, polis, ambulans och sjukvård till SOS-centralen. Där ska alla 112-samtal från Västmanland, Södermanland och Uppland tas emot, liksom räddningstjänst för Västerås.

SOS-centralen vid brandstationen på Vallby byggs ut med två våningar. Den ut-ökade SOS-centralen blir klar i januari. Till sommaren finns också kundsupport samt säkerhets- och jourtjänster på plats. De ska serva hela landet.

Varför valde ni Västerås?

– Det ligger bra till geografiskt, det är en tillväxtregion och lokalerna är lämpliga att bygga ut, säger han.

I Eskilstuna och Uppsala finns bara sju av tidigare 21 tjänster kvar på respektive enhet.

Vad gör SOS alarm?

SOS Alarm tar varje år emot cirka 3,5 miljoner nödsamtal över telefonnummer 112 i landet. Medborgare som är i nöd och behöver hjälp av polis, ambulans, räddningstjänst, sjöräddning, narkotikatips jourhavande präst etcetera.

SOS Alarm finns på 18 platser som sitter ihop i ett virtuellt nätverk och hjälper varandra.

Mer läsning

Annons