Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stabil is - men mycket snö

Isen på Mälaren är stabil på de flesta håll, förmodligen med en del nysnö i helgen.

Annons

Men innan du ger dig ut: Läs vad VLT:s israpportörer har att säga om farorna på sina respektive områden!

Mälaren. Uppgifterna från rapportörerna samlades in i går, fredag. Under helgen beräknas det komma runt en decimeter snö. Skridsko- åkare får hoppas att plogarna kan hålla snön borta från banorna på Västeråsfjärden och i Hässlösundet.

Hamnen, Rolf Ericson: Det är ingen större skillnad mot förra veckan, förutom att det är mer snö. Isen är stabil men inte lämplig för skridskoåkning. Håll avstånd till båtrännorna, bygget vid Lögarängens strand och hamnbassängen vid färjekajen.

Lövudden, Bengt Andersson: Stabil is med drevad snö, upp till 5 centimeter. En del ojämnheter, till exempel närmare stränderna. Renblåsta stråk, men prognosen säger mera snö. Under gårdagen kunde man åka skridskor, men inte njutbart. Det var för lite snö för skidor eller snowkiting.

Fullerö, Daniel Eriksson: Isen har vuxit under veckan och är nu runt 15 centimeter. Snöfläckar med drivor. Inga faror upptäckta.

Öster Mälarstrand, Ola Kasimir: Isen är stabil och över 10 centimeter tjock. Varning dock för viadukterna under den yttre vågbrytaren till småbåtshamnen utanför Öster Mälarstrand. Håll även avstånd från badholmsbygget vid nya färjeläget! Där pågår muddringsarbete som kan orsaka underfrätning av isen, området är av-spärrat. Håll undan för båtrännan. VIP gör sitt bästa för att hålla undan snön på skridskobanan på Västeråsfjärden.

Almö-Lindö, Hans Sjöberg: Isen är bra med snö ovanpå, fläckvis synbar is. På Almö-Lindös östra sida har snön blåst in i vassen där det bildats stöp vid sprickan som går längs vasskanten. Det är upp till en halvmeter snö. Området lämpar sig bäst för skidor.

Ridöfjärden, Michael Präckel: Isen är stabil, med snödrivor ovanpå. Det är inte kul att åka skridskor där.

Tidö-Lindö, Per Tengström: Det är bra is på Fulleröfjärden och Asköviken, 15–20 centimeter. Snön ligger i drivor så det är svårt att åka skridskor. På Blacken är isen 6–8 centimeter så var försiktig där.

Kärrbo och Kungsårafjärden, Peter Björklund: Isen är 10–15 centimeter på Granfjärden och Kungsårafjärden. Det är mycket snö på isen. Håll dig borta från Aggarösundet och en varning för farleden.

Fagerön, Per Vidlund: Isen är 10–14 centimeter. Från Fagerön norrut mot Ängsö öppen råk.

Väster om Fagerön ingen uppgift.

Långholmen, Jan Vidlund: Isen har blivit starkare i veckan som gått, på Granfjärden är den runt 10–12 centimeter. Ganska mycket blankis på fredagen men det lär det inte vara efter snöfallet. Den tidigare brutna rännan mellan Långholmens brygga och Långholmen har frusit i hop. Varning för Skurusundet och håll avstånd till farleden.

Mer läsning

Annons