Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadshuset töms på chefer under Almedalsveckan

Almedalen är en magnet för kommunens direktörer och politiker. 18 av de högsta kommunledningscheferna är på plats och ett 40-tal politiker. Men de bor billigt och vissa betalar själva.

Annons

Idag inleds Almedalsveckan och det blir tomt i stadshuset nu och en vecka framöver. Flertalet höga chefer tar flyget eller färjan till Rosornas Ö. Inte för att semestra, utan för att jobba under det som brukar kallas årets största politiska mötesplats. Samtliga ur Proaros ledningsgrupp, sju personer, reser dit. Liksom direktörerna från stadsbyggnadskontoret, fastighetskontoret, stadsledningskontoret, stadsdirektören Bo Dahllöf och vice stadsdirektör Eva Little.

Totalt reser ett 18 av stadshusets högsta chefer till Almedalen liksom kommunstyrelsens ordförande Ulla Persson samt Mikael Damsgaard (m) plus flertalet av de politiska sekreterarna, ledamöter av kommunfullmäktige med mera.

På stadsledningskontoret blir det glest med chefer. IT-chefen Mikael Lagergren tar tillfälligt över de andras chefsfunktioner. Proaros ledningsgrupp reser omlott för att Proaros inte ska bli helt tömt på chefer under Almedalsveckan.

Stadsdirektör Bo Dahllöf meddelar att han är i tjänst hela tiden och nåbar.

– Det här är en viktig arena för Västerås att visa upp sig på. Vi kommer att driva en mängd frågor som stadsbyggnad och jag deltar i två seminarier, säger Bo Dahllöf.

Västerås har dock ingen egen aktivitet under Almedalsveckan

Vad kostar detta för skattebetalarna? Mindre än vad man kanske tror. Stadsledningskontoret gissar att kostnaden per direktör blir 8000 kronor. Då har man hyrt ett par lägenheter som direktörerna kan bo i. Proaros ledning har ”hyrt hus av en bekant” och deras sammanlagda kostnad beräknas till 45 000 kronor.

Flera av politikerna betalar hela eller delar av Almedalsveckan ur egen ficka. Lotta Lindholm, direktör för stadsbyggnadskontoret hyr in sig i en lägenhet. Hennes vistelse kostar västeråsarna 7 500 kronor

-Jag stannar kvar på ön och har semester efteråt så hemresan bekostar jag själv, säger Lotta Lindholm.

Mer läsning

Annons