Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stök, knivhot och fylla – men inga grövre brott i och kring festivalområdet

För mycket alkohol en fin sommarkväll – det är den gemensamma nämnaren kring de flesta av de brott och ordningsstörningar som inträffade under lördagskvällen och natten mot söndagen.

Annons

Vi har tidigare berättat om de brott och ordningsstörningar som fått polisen att ingripa under torsdagskvällen och fredagskvällen.

När festivalkvällarna summeras kan polisen konstatera att inget grövre brott tycks ha inträffat på eller i omedelbar anslutning till Cityfestivalen. Sedan tidigare har polisen varit införstådda med att det med nödvändighet inträffar fler brott när många människor vistas på en liten yta och folk ska roa sig och dricka alkohol.

Därför har man haft extra bemanning under Cityfestivalen och det har givit utslag. Förra året besöktes festivalområdet av 189 000 personer, besökarantalet i år är inte känt men det har varit fint väder och mycket folk i rörelse.

Vid 20.30-tiden på lördagskvällen kontrollerade en polispatrull en man och en kvinna på Domkyrkoesplanaden. Detta eftersom de uppträdde som om de vore påverkade av någon sorts narkotika. Båda togs med för provtagning och förhör. De bar båda kniv utan rimlig anledning och rapporterades för detta.

Vid 21.15 såg en polispatrull en redlöst berusad flicka i Vasaparken. Flickan var minderårig och det är oklart hur hon fått tag i alkoholen. Hennes mamma kontaktades, mamman körde hem dottern i säkerhet.

Polisen ryckte vid 22-tiden ut till korsningen Snickargatan-Kopparbergsvägen sedan flera personer setts slåss där. När polisen kom fram ville ingen göra någon anmälan.

Vid 23-tiden berättade en man för en polispatrull att han just blivit knivhotad på Munkgatan. Mannen ville dock inte göra någon anmälan.

Strax efter midnatt natten till söndagen var en man stökig och besvärlig på Fiskartorget, han avlägsnades från platsen.

Alkoholen lockar vissa så till den grad att om de av någon anledning inte kan köpa – så stjäl de. Det hände på en krog i centrum vid 02.30-tiden när en man ertappades med att stjäla sprit. Han identifierades, rapporterades och ombads försvinna från platsen.

Polisen gjorde ytterligare en insats då en märkbart berusad kvinna ombads avlägsna sig från Smedjegatan.

Sammanfattningsvis berättar också polisen att att ”en handfull anmälningar” om sexuella ofredanden har inkommit. Polisens utredningsarbete har dock försvårats av att signalementsuppgifterna antingen varit vaga eller obefintliga i de flesta fallen.

Mer läsning

Annons