Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig nyårsnatt - fast utan grova brott

Fylleri, misshandel och raketskjutning i centrum, men inga allvarligare brott.
- Det har varit förhållandevis bra för att vara nyårsafton, säger Johan Lindevret, vakthavande polisbefäl.

Annons
Göran Berglind städar undan resterna nyårsfirandet på Stora torget.

Nyårsnatten började lugnt i Västmanland, men vid ett-tiden började polisen få allt mer att göra.

Totalt har tre män i länet gripits misstänkta för misshandel. Samtliga var berusade och ska nu nyktra till innan polisen börjar förhöra dem.

Polisens fylleceller har dock varit förhållandevis lite besökta, åtminstone i jämförelse med andra nyårsfiranden. Knappt 20 människor hade på nyårsdagens morgon omhändertagits för fylleri.

På akuten på Centrallasarettet har man haft en osedvanligt lugn nyårsnatt.

-Vi har nästan inte märkt att det varit nyårsafton, säger Carina, ansvarig sjuksköterska.

Förutom dödsolyckan i Hallstahammar har man fått in ytterligare några halkolyckor samt människor som druckit för mycket alkohol.

Några raketskador har akuten dock inte behövt behandla. Enligt polisen var det dock nära att det gamla årets slutade illa när fyrverkeripjäser smällts av i tätbebyggda områden.

-Det är framför allt på Stora torget man skjuter hej vilt. Man får fundera på om det går att göra något åt det i centrummiljön, säger Johan Lindevret.

På Stora torget märktes också resterna av västeråsarnas nyårsfirande på morgonen. Mycket flaskor, raketreser och glittriga serpentiner.

- Det är mycket mer än en vanlig helg. Framför allt är det mycket stora tunga flaskor och raketer, säger Göran Berglind på Västerås stad.

Mer läsning

Annons