Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora planer – noll bostäder

Idén var att bygga 900 sjönära lägenheter men nu är planerna nedlagda.

Annons
Vid Lögarängsbadet ville Klövern anlägga en ny stadsdel, samtidigt som man ville förtäta på Öster Mälarstrand. Men det blev ingenting av planerna.

VLT slog upp byggplanerna stort för snart sex år sedan. Fastighetsbolaget Klövern ville bygga bostäder både på Öster Mälarstrand och Gustavsvik vid Lögarängsbadet.

Gustavsvik hade kunnat bli en ny stadsdel med 318 bostäder. En lagerbyggnad i närheten skulle ge parkeringsplats åt 400 bilar.

Längs Sjöhagsvägen och Stenborgsgatan tänkte man sig sex- och åttavåningshus. Vid stranden skulle fyra 14-våningshus få plats. Man skulle bygga om Hakonsgården och riva en annan byggnad.

Klövern ville även bygga bostäder på det så kallade SMT-området på Öster Mälarstrand.

Eftersom det inte har hänt något i ärendena på länge har stadsbyggnadskontoret avbrutit detaljplaneringen. För att områdena ska bli aktuella måste Klövern komma in med en ny ansökan om detaljplan.

Några sådana tankar har inte fastighetsbolaget i dagsläget, enligt Asko Heikkinen som är Klöverns affärsenhetschef i Västerås.

Den enda förklaringen som han ger till att inte planerna förverkligades är att det inte är läge för dem längre. Han tillägger att Klövern inte har så mycket bostäder.

– Det är verksamheter i båda fastigheterna i dag, det är fullt uthyrt.

Mer läsning

Annons