Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora störningar i tågtrafiken

(Uppdaterad 22.45) Signalfel och lokskador gör att tågtrafiken förbi Västerås dras med stora förseningar under tisdagseftermiddagen och kvällen.

Annons

Vid 15-tiden uppstod ett omfattande signalfel och växelfel mellan Örebro och Arboga vilket ledde till att all tågtrafik mellan de båda stationerna ställdes in och ersattes med buss.

Det innebär att intercitytågen Göteborg-Stockholm och vice versa via Västerås måste köras med buss mellan Arboga och Örebro och omvänt.

Även regionaltågen Stockholm-Örebro via Västerås påverkas.

Åtskilliga tåg är därmed upp till två timmar försenade, och busstransporterna innebär också stora förseningar för resenärerna.

Klockan 16.30 uppstod en lokskada på ett tåg mellan Kvicksund och Rekarne i Eskilstuna kommun. Det innebär att all tågtrafik Eskilstuna-Västerås och omvänt även den är inställd och ersatt med buss.

Det leder i sin tur till förseningar.

Banverket kan för närvarande inte ge någon tidpunkt för när signalfelet Örebro-Arboga klarats av.

Den långväga tågtrafiken via Örebro har vid 17.30-tiden börjat ledas om andra vägar, främst västra Stambanan via Katrineholm.

På grund av alla tidigare förseningar dras tågtrafiken ännu under sena tisdagskvällen med förseningar på upp emot två timmar. Nattåget mot Jämtland beräknas bli över en timme sent till Västerås. Dagens sista tåg mot Stockholm och Eskilstuna är även de kraftigt försenade.

Mer läsning

Annons