Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strokedrabbad man kastas ut ur landet

Hela hans familj finns i Sverige. Men 71-årige strokedrabbade Felix Campos riskerar omedelbar avvisning. I Peru väntar ingen och där finns heller inte de mediciner som han behöver för att överleva.

Annons
Avslag via posten. 71-årige Felix Campos lider av sviterna efter en stroke. Nu vill Migrationsverket avvisa honom till Peru. Hela hans familj finns i Sverige, men det spelar ingen roll, anser Migrationsverket i sitt avslag. Avslaget går inte att överklaga.Foto: Per Groth

Det berättar Felix son Oscar, som är förtvivlad över Migrationsverkets beslut att hans far ska tvingas lämna Sverige. Felix Campos bor gömd i Västerås. Polisen kan komma och hämta honom när som helst.

–Alla barn och barnbarn är här i Sverige. Vi har bott här länge, har svenskt medborgarskap och arbete.

Familjen kom till Sverige som flyktingar för länge sedan, men familjefadern blev ensam kvar i Peru. Familjesplittringar är inte ovanliga i orostider. 2004 skulle han åka till Sverige för att besöka sina barn. Då hände katastrofen, han fick en stroke. Från att ha varit en man i sin krafts dagar blev han nästan förlamad på sin högra sida.

När VLT kommer in sitter Felix Campos vid ett bord, hans högra hand är knuten och armen är stel. Han hälsar – med vänster hand.

– Jag hoppas att jag kan få vård i framtiden så att min högra sida kan bli lite bättre, säger han, tolkad av sin son.

Läs hela reportaget i måndagens VLT.

Mer läsning

Annons